Seminarul National de HAIDONG GUMDO 2021

1
744

Actiune de spirit ce îsi propune ca prin intermediul acestei discipline marțiale, de sorginte koreană, să întărească autocontrolul prin atingerea unor obiective personale tangibile.

Ne propunem prin metodologia acestei Arte Marțiale, să dăm posibilitatea practicanțiilor de a putea accesa înalte frecvențe ale gândirii pozitive.

Într-un format lărgit și eficient, tineri și adulți, au reușit să redea o parte din demnitatea și vigoarea de altă dată a ancestorilor nostri în periplul istoric cunoscut precum palesgo-traco-geto-dacă-romanică.

Astfel, incinta Sălii Polivalente din București, în perioada 17-20 IUNIE 2021, a găzduit procesul de antrenament și evaluare, a celor peste 120 de participanții la acest important Seminar.
De la ineditul metodei de respirație introductivă în procedura de concentrare de tip Mindset și până la utilizarea celor două tipuri de sabie (cea de burete An-Jung-Gum și cea de lemn Mok-Gum), întregul program organizat pentru aceste trei zile, a fost bucuria de a coopera, dând sens noțiuni de împreună.

Sesiunile zilnice de antrenament au debutat prin pregătirea organismului pentru efort, proces ce a implicat și mobilizat prin exerciții complexe și rațiuni bine conturate întregul organism, fapt ce a condus la mobilizarea fiecarei resurse utile necesare tipului de actiuni motrice specifice. Această componentă (cunoscută în sport sub denumirea generică de încălzire), iar în cadrul disciplinei de Arte Marțiale HAIDONG GUMDO, este foarte importantă și cea care dă vigoare laturii tehnice evidențiându-se prin elementele de Kibon.

Sistemul de evaluare a pregătirii prin exemplificare practică a cunoștințelor, a priceperii și competențelor a fost de-asemenea, o bornă atinsă cu succes de către toți participanți.

Maestrul internațional Constantin Apostol fondator și promotor al acestei discipline de Arte Marțiale a exemplificat în manieră practică și făcut expuneri privind importanța aprofundării normelor de etică și protocol, de care practicanții trebuie să uziteze în permanență atunci cănd se află în situația de a transporta și/sau utiliza în procesul de antrenament sau competiție mijloacele didactice precum (sabia de burete, sabia de lemn, sabia neascuțită și sabia ascuțită). În preambulul zilelor de antrenament au avut loc ore de teorie în care au fost prelucrate aspecte privind SSM (Securitate și Sănătate în muncă) și legislație privind achiziția, păstrarea, transportul și folosința mijloacelor didactice din procesul de pregătire, ce sunt asociate armelor neletale, find tot odată menționate o serie de importante aspecte și măsuri de prim ajutor.

Dintre probele acestei discipline de Arte Marțiale, proba de luptă cu sabia de burete a stârnit un interes uriaș în rândul celor prezenți, iar prin acesta participarea cu entuziasm la fiecare tehnică executată pregătitor cu acest scop.

Posibilitatea folosirii echipamentului de protecție din cadrul disciplinei surori Taekwondo WT, a favorizat înscrierea în gradul de protecție a fiecărui practicant.

Seminar Haidong Gumdo 2021

Totodată, probele tehnice precum stingerea lumânării, tăierea planșelor de hârtie sau tăiere/lovire a mingilor de burete au făcut din acest Seminar Tehnic o provocare ce a crescut interesul pentru sport atât pentru participanți cât și pentru cei ce au urmărit evoluția colegilor.

Instructorii au participat și la primul modul specializat competenței de arbitraj pentru Haidong Gumdo și evaluați de către maestrul internațional samurang Apostol Constantin, pentru competența de arbitru.

Aceștia au dobândit cunoștințe esențiale organizării și desfășurării competiției de Haidong Gumdo, pentru toate probele acestei nobile Arte Martiale.